Samen bouwen

Green Bridges is een platform dat tot leven kwam op initiatief van Martine Verweij. Vanuit de context van Green Bridges werken inmiddels zeer diverse mensen en organisaties samen die op hun eigen bijzondere wijze de wereld willen verduurzamen door bruggen te bouwen.

Het gaat o.a. om:

Leiderschapscoach Christopher Baan van REOS Partners en the Lotus en dramaturg/ verhalenvertelster Nancy Wiltink van Tuin aan Zee

Martine Verweij werkte met hen beiden, als ook met rentmeester en ecopreneur Frank Gorter aan “Kunst van het Stilstaan” 2015 en 2016. Christopher en Nancy werkten vervolgens ook weer mee met de Leiderschapsacademie Energietransitie: ‘van systemisch inzicht, naar systemische actie’ (editie 1 liep van 2015-2016, editie 2 loopt van 2016 tot 2017). Een initiatief van Green Bridges, Netbeheer Nederland, Club van Rome NL en Natuurcollege.

Aan die academie – dit jaar in de tweede editie – werken ook mee: spiral dynamics/communicatie goeroe Floor de Ruiter van Flying Elephants, systeemopstellers Lisette van der Wel en Evelien van Hogeweg, systems-learning docent Floris Koot van KnowMads en psychotherapeut, organisatie- en persoonlijk leiderschapscoach/docent Erik van Praag. Ook dragen Mariëtte Stolk en Batian Nieuwerth van REOS Partners bij aan deze leerreis. Dit jaar is ook Li An Phoa aangehaakt.

Martine Verweij en Nancy Wiltink ontwikkelden een Theory-U Clinic systemisch werken en narratieve benadering die ze zo’n vier keer per jaar organiseren vanuit Green Bridges.

Met Jan Paul van Soest, Hans Wiltink en Hans Warmenhoven van de Gemeynt verkende Green Bridges diverse projecten (o.a. op het gebied van micro- en nano-plastics) en werkte Green Bridges in 2016 aan een project voor de topsector energie, om TKI’s te helpen integraler te innoveren. In dat project werkt Green Bridges ook samen met ECN (Eppe Luken en teamgenoten).

Met Miranda Willems en Elien van Riet van Urban Tribes en Jeroen Haverkorn van Rijsewijk van Transformation by Nature, organiseerde Green Bridges in 2015 een filmscreening van de documentaire Aluna, bij Café de Ceuvel.

Ecoloog en auteur Marja de Vries brengt haar kennis regelmatig in. Ze deed dit tot op heden o.a. ten behoeve van de projecten ‘Kunst van het Stilstaan’ en de ‘Leiderschapsacademie Energietransitie’. Vuurmeester en leiderschapscoach Frank Heckman werkte mee aan de eerste editie van ‘Kunst van het Stilstaan’.

Met het Belgische Vito werkte Martine Verweij enkele keren samen voor de stad Genk dat zichzelf transitie-stad noemt. Ook werkten ze samen in het kader van de Brussels Sustainable Development Summit.


Voor bijeenkomsten werkt Green Bridges graag samen met een breed scala aan duurzame locaties in het hele land. Denk aan: de Hoorneboeg, Café de Ceuvel, ’t Haagje, Vijverschie van Jamie van Lede.


Voor ontwerp en design werkt Green Bridges samen met floorfordesign.com, een sprankelend ontwerpbureau dat lichte, eigentijdse ontwerpen maakt.

Lees hier meer over recente projecten.

Leave a Reply