A Systems Learning Platform

Wat ik nu toch heb gekocht, ‘Tell Sell’ zou er uren mee kunnen vullen! Het haalt fijnstof uit de lucht, draagt bij aan de omzetting van CO2, absorbeert overtollig water zodat het riool niet overloopt, isoleert mijn dakbedekking waardoor mijn huis ’s winters warm blijft en ’s zomers koel, het is lekker voedsel voor insecten en het ziet er mooi uit. Tel daarbij op de gratis fitness als je de drainagemat, substraatzakken en sedummatten omhoog takelt en het laatste stuk via de trap omhoog moet tillen. Het schijnt ook zo te zijn dat met je handen in de aarde wroeten therapeutisch is en de voldoening als alles ligt is ook nog eens goud waard. Waar ik het over heb? Een groen dak natuurlijk.

Het lag al een tijdje in de planning om mijn dakterras duurzaam te verfraaien en dit weekend was het eindelijk zover. Vrijdagavond twee uurtjes takelen en sjouwen en zaterdagmiddag een paar uur matten leggen, substraat strooien en sedum uitrollen. Dat was wat er voor nodig was om mijn veel te brede dakranden om te toveren in een zee van groen. Wat een feest.

Nu de buren nog helpen met hun dak*, want die hadden geen Tell-Sell meer nodig toen ze het resultaat zagen.

Interessante links voor wie meer informatie zoekt

*dat is inmiddels gelukt; ziet er super uit bij de buren rechts van mij, links zijn ze het nog aan het overwegen. Carpetright
Wat echter helemaal mooi zou zijn, is als de Carpetright en de Albert Heijn Stadhouderskade hun dakbedekking zouden vergroenen en (mits dit zon-technisch voldoende rendement oplevert) hier zonnepanelen zouden neerleggen. Combi groen dak en zonnepanelen schijnt goed te werken. Zie ook dit voorbeeld.

Albert Heijn Stadhouderskade

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *