A Systems Learning Platform

In de zeventiende eeuw bracht Galileo Galilei een volledige omwenteling teweeg in ons wereldbeeld. Hij verdedigde de stelling dat de aarde om de zon draait en niet andersom, zoals tot dan toe werd aangenomen. Hij kwam daardoor in conflict met conservatieve krachten in de wetenschappelijke wereld en wat in zijn tijd gevaarlijker was: ook met de kerk.

Een wereldwijde Global Divestment beweging roept ons op om ons 13 en 14 februari te verenigen voor een nieuwe waarheid: we moeten nú stoppen met investeren in fossiele energie willen we ernstige klimaatverandering op tijd een halt toeroepen. We moeten ervoor zorgen dat ons spaargeld, pensioenen en beleggingen niet gebruikt worden om te investeren in fossiele energie productie.

Wat kan het verhaal van Galileo Galilei, dat op meerdere manieren te interpreteren is, ons leren over de boodschap van de Global Divestment beweging en de conservatieve krachten van onze tijd? En is het eigenlijk wel mogelijk om te stoppen met fossiele-energie?

Wie?

Nancy Wiltink (dramaturg, neerlandica, trainer verhalen vertellen, verhalenvertelster @Tuin Aan Zee) en Martine Verweij (duurzame bruggenbouwer, systeemdenker, facilitator participatieve systeemverandering @Green Bridges, co-initiator van het Energy Consciousness Collective)

Wat?

… nodigen u op 13 februari – Global Divestment Day – uit voor een moment van reflectie bij de Nieuwe Poort, huis voor ontmoeting en inspiratie, aan de Amsterdamse Zuidas.

Share this with your friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *