Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Kunst van het Stilstaan – Find Your (Unique) Rhythm Weekend

juni 8, 2018@ 15:00 - juni 10, 2018@ 17:00

€450
De kunst van het stilstaan

 

De kunst van het stilstaanEen weekend ‘stilstaan’ voor jou als doener en dromer die de urgentie van een duurzamere wereld in je hart voelt en alleen maar wil versnellen.

Hoe kun je leren om écht naar je eigen ritme te luisteren, op je eigen bron te vertrouwen, wanneer je met volle overtuiging werkt aan betekenisvolle verandering voor een betere wereld?

8-10 juni 2018, Landgoed Welna, Epe

Gaat het snel genoeg? De veranderingen om ons heen hebben hun eigen tempo. Jarenlang kabbelde de energietransitie voort. Grote veranderingen bleven uit. Het was trekken en sleuren. De boel in beweging zien te krijgen. En nu ineens is het hek van de dam. Het kabinet stopt met aardgaswinning in Groningen en Milieucentraal wordt platgebeld met vragen over de warmtepomp.

Jij bent zo iemand die de boel in beweging probeert te krijgen, de goede kant op. Of het nu in de zorg is, rond voedsel of energie of gewoon bij jou in de buurt. Je bent iemand die achter de schermen hard werkt en bijdraagt aan wat er nodig is. Het gaat om grote veranderingen. En jij doet wat je kan om daaraan bij te dragen.

Maar waarom kost dit soms zo ongelooflijk veel energie? Waarom lijkt het zo vaak vechten tegen de bierkaai? En ga je er daardoor zelf bijna aan onderdoor. Is dat de bedoeling? Hoort dit werk zo zwaar te zijn? Grote problemen vragen grote offers. Of klopt dat ergens niet?

We nodigen je uit om van 8 t/m 10 juni stil te staan bij deze en andere vragen.

Wat heb jij nodig om in tijden van verandering – een gezond ritme te behouden? Een levens-voedend ritme?

Jouw kwaliteit is dat je goed afgestemd bent op je omgeving en op wat er gaande is in de wereld. Maar ben je ook goed afgestemd op je eigen ritme? En hoe belangrijk is dat eigenlijk? Wat er in die wereld aan de hand is, is toch veel belangrijker? Als we dat niet oplossen, dan valt er weinig meer te leven. Logisch dus dat je jezelf vaak wegcijfert.

Of werkt het zo niet? Is die verbinding met je eigen bron belangrijker dan je misschien zou denken. Is het zelfs zo dat als je dieper verbonden bent met je eigen bron, met je eigen ritme, dat je met minder energie, meer voor elkaar zou krijgen? Dat je meer te geven hebt? Omdat je ook op een gezondere weet te nemen, wat jij nodig hebt om jezelf te voeden.

Programma

8 juni
15.00 uur: Aankomst
17.00 uur: Start programma
10 juni
16.00 uur: Afsluiting

Een greep uit het programma:

  • Verbinding met de natuur en de plek
  • Vuurritueel als beginpunt en eindpunt van de reis
  • Tango: vind je ritme om te leiden, volgen en afstemmen
  • Systemisch onderzoek – wat is het ritme van het leven? Wat is het ritme van anderen? En mijn eigen ritme daarbinnen?
  • Afstemmen op het ritme van de seizoenen, met Jaap Voigt, auteur van “Leven en werken in het ritme van de seizoenen”.
  • Storytelling als brug naar persoonlijke verdieping
  • Open space, tijd om stil te staan bij wat er opkomt
  • Dialoog, delen van verhalen, muziek maken, kampvuur, wandelen in de natuur

Kosten

Deelname: €450 (normaal tarief). €250 (gereduceerd tarief). Bedragen ex. BTW.

Je komt voor een gereduceerd tarief in aanmerking als je aannemelijk kan maken dat je je het normale tarief niet kan veroorloven. Stuur hier een mailtje over naar de organisatie met een korte toelichting.

Is dit iets voor mij?

Als het antwoord een intuïtief JA! is, meld je hier aan. Wij kijken uit naar je komst! Of neem contact met ons op als je interesse of vragen hebt, of om erachter te komen of dit weekend is wat jij nu nodig hebt.
Picture
Voor deelnemers van de vorige jaren organiseren wij elke winter een terugkomdag. Om opnieuw inspiratie op te doen, inzichten te verdiepen, met een bijzondere groep mensen samen te zijn.
​Deze korte film over De Kunst van het Stilstaan is opgenomen op de terugkomdag in januari 2017, en gemaakt door Sacha Post.

Wat vorige deelnemers met ons deelden

Ik merk dat ik door het weekend meer rust en vertrouwen heb gekregen, in mezelf, de dingen en de wereld als geheel. Een inzicht dat ik iedereen toe wens! – Karin

Dit samenzijn creëert onderling verbinding en vertrouwen op een dieper niveau. Met deze mensen kan ik aan de slag en op een diep(er) niveau transformatieprocessen dragen en faciliteren! – Patrick

Door stil te staan en te werken aan jezelf, kun je effectiever en krachtiger zijn in je werk. Het is heel bijzonder om dat stilstaan gezamenlijk te doen. Dat gevoel van verbinding geeft een enorme motivatie om door te gaan met het werken aan een duurzamere wereld. – Annemarie

Initiatiefnemers & Begeleiders

“Yesterday I was clever, so I wanted to change the world. Today I am wise, so I am changing myself.” ― Rumi

DURF JIJ STIL TE STAAN, te midden van de hectiek van het dagelijks leven en de urgentie van wereldse uitdagingen? Heb jij het lef om jezelf in de spiegel aan te kijken, met zachtheid en compassie voor de unieke persoon die jij bent? Wil jij jezelf opladen in de natuur, je verbeeldingskracht benutten en je eigen pad volgen? Wil je anderen ontmoeten die net als jij worstelen met de vragen van nu – die teveel hollen en te weinig stilstaan? De Kunst van het Stilstaan is een persoonlijke leerreis die jou uitdaagt om leiderschap te nemen over je eigen leven, je omgeving en de uitdagingen die jou raken. Een pure, back to basics ervaring in een pure, back to basics omgeving.

Gegevens

Begin:
juni 8, 2018@ 15:00
Einde:
juni 10, 2018@ 17:00
Kosten:
€450
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
http://kunstvanhetstilstaan.nl