Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Nourish your ‘child-spirit’ in a world só serious!

juli 5, 2019@ 10:00 - juli 6, 2019@ 17:00

€175

Twee dagen ‘stilstaan’ voor jou als doener en dromer die de druk en urgentie van een duurzamere wereld in je hart voelt en alleen maar wil versnellen. Op een prachtige plek, midden op de Veluwe

5-6 juli 2019, Landgoed Welna, Epe

Jij hebt vast – net als wij – gevoel voor de urgentie van de duurzame transitie waar we middenin zitten. Dat maakt al snel serieus. Hoe meer je die urgentie tot je laat doordringen, hoe meer je een soort absolute daadkracht bekruipt. Let’s get serious! Maar werkt dat wel? En wat is de impact van jouw serieuze handelen op jouw ‘child’ spirit’, jouw creatieve kracht? Dat willen we in juli samen onderzoeken! 

Misschien heb je wel zin om Minister-President Rutte eens flink door elkaar te rammelen, of de boel op stelten te zetten in het bedrijf waar je werkt, opdat mensen maar eens wakker worden. Ook in de projecten die je doet wil je vermoedelijk ‘serieus’ meters maken. De innerlijke houding die daarbij hoort is er een van vastberadenheid.

Innerlijk kompas op standby

Misschien kom je daardoor steviger uit de hoek dan je wellicht zou willen en merk je bij jezelf dat je dingen forceert. Je zet jouw innerlijk kompas geregeld op standby, of draait de volumeknop zachter. Je hoort dat stemmetje nog wel dat je op jezelf moet letten en dat je soms teveel doordraaft, maar besluit op dat soort momenten om er niet of nauwelijks naar te luisteren. Je bent super gefocust, maar je blik is vernauwd, en je staat niet meer open voor ‘weak signals’.

Tot je natuurlijk niet anders kan, omdat je geconfronteerd wordt met de rekening van je eigen gedrag. Oeps! Iets te ver gegaan! Nu op de blaren zitten.

De creative kracht van ons innerlijk kind

Hoe serieuzer hoe beter, lijkt dus niet het beste adagium voor deze spannende tijden. Maar hoe komt dat nu? Daar willen we samen achter zien te komen.

Het boek ‘Het leven een spel’ van Erik van Praag en Jan Paul van Soest biedt al enkele handvatten. Deze (toch best wel serieuze) mannen stellen dat zij in hun eigen zoektocht om wezenlijk bij te dragen aan de grote problemen van deze tijd, ontdekten dat ons ‘serieuze zelf’ minder goed in staat is tot afstemmen met het grotere geheel, tot loslaten van wat niet werkt en vormgeven van wat juist wel nodig is. Ook heeft onze ‘serieuze zelf’ veel minder goed contact met onze eigen creatieve bron.

Deze zomer tijdens ‘De Kunst van het Stilstaan’ willen we stilstaan bij dat wat ons zo serieus maakt en ons vervolgens innerlijk doet verharden en naar buiten doet verstarren. Een serieus onderzoek, met een dikke knipoog, want we doen dit midden in de natuur, met leuke mensen en vooral met een speelse en onderzoekende houding. Twee dagen om jezelf te voeden op verschillende niveaus, op adem te komen, jezelf te mogen te zijn.

Uitnodiging: ga met ons mee op onderzoek op 5 en 6 juli

Een ‘serieus onderzoek’ mag dan het startpunt zijn. Dit weekend willen we vooral ook oefenen met die andere, meer relatieve en speelse manier van zijn. Onze chef verbeelding Nancy Wiltink heeft al volop ideeën. En ook de chef natuur knijpt in zijn handjes. We gaan op allerlei manieren ons innerlijk kind voeden, dat toegang heeft tot onze creatieve bron en benutten daartoe de plek, elkaar en de meest vrolijk makende, relativerende oefeningen.

In januari dit jaar maakten we al een begin met dit thema. Deze zomer vervolgen we onze zoektocht. Een gezamenlijk experiment.

Het programma is divers en serieus met een knipoog

 • We kijken naar onze eigen vraag op dit thema
 • We onderzoeken op een speelse wijze onze conditionering en ‘gewondheid’
 • We nemen een beslissing over onze ‘free time’: wat wil het innerlijk kind in jou nu doen?
 • We gaan in duo’s wandelen – geblinddoekt door het bos – in overgave en afstemming
 • We ontmoeten elkaar bij het kampvuur met een archetypisch verhaal en delen aan de hand daarvan onze ervaringen en inzichten
 • We mediteren al wandelend (of andersom)
 • We beoefenen yoga vanuit onze ‘child spirit’
 • We onderzoeken de diepere lagen van een verhaal waarin jij vastloopt en verkennen hoe anders dat ook zou kunnen aflopen (als je er maar voor open staat).​

Twee hele dagen, op speels onderzoek naar dieper begrip, praktische handvatten en gedeelde inspiratie. Doe je mee?

We ontmoeten elkaar in een prachtige omgeving – met mensen die zich allemaal heus ‘heel serieus’ inzetten voor een betere wereld. Samen op onderzoek, op de mooiste plek op de Veluwe. Wat is er nou leuker?

Praktisch

 • Tijden: aanvang 10.00 uur op 5 juli 2019, einde ca. 17.00 uur op 6 juli 2019
 • Locatie: de Schaapskooi op Landgoed Welna, tussen Nunspeet en Epe (op de Veluwe).
 • Kosten: 175 euro normaal tarief, excl BTW, 125 euro verlaagd tarief, excl BTW, voor wie zich 175 euro niet kan veroorloven*
 • Slapen: Je kan binnen in de schaapskooi slapen met een eigen matje en slaapzak, of buiten op het veld je tent opzetten. Wie wil is al welkom op de avond van 4 juli (bijvoorbeeld handig als je van ver moet komen).
 • Eten & drinken: Wij doen inkopen en zorgen voor een biologische en vrijwel vegetarische catering (fijn als je af en toe meehelpt met koken/ontbijt klaar zetten, etc.). We vragen daarnaast iedereen om voor de eerste avond een (serieus of juist totaal niet serieus) gerecht mee te nemen om met iedereen te delen. Neem als je wil nog iets lekkers mee voor bij borrel of koffie en/of iets wat je zelf lekker vindt om te drinken tijdens het weekend. We willen er ook een co-creatief weekend van maken.
 • Bereikbaarheid: Landgoed Welna ligt dichtbij station Nunspeet, in ‘t Oosten van het land. We kunnen mensen op bepaalde tijdstipen oppikken van dit station. Ook faciliteren we dat deelnemers onderling carpoolen.

​*Met deze bijdrage dekken wij de kosten van logeren op het landgoed, de catering en een deel van de kosten die gemaakt worden in de voorbereiding. Het weekend is verder zo low-budget mogelijk georganiseerd om het zo laagdrempelig mogelijk te maken voor eenieder om mee te doen.  

Voor deelnemers van de vorige jaren organiseren wij elke winter een terugkomdag. Om opnieuw inspiratie op te doen, inzichten te verdiepen, met een bijzondere groep mensen samen te zijn.
​Deze korte film over De Kunst van het Stilstaan is opgenomen op de terugkomdag in januari 2017, en gemaakt door Sacha Post.

Wat vorige deelnemers met ons deelden

Ik merk dat ik door het weekend meer rust en vertrouwen heb gekregen, in mezelf, de dingen en de wereld als geheel. Een inzicht dat ik iedereen toe wens! – Karin

Dit samenzijn creëert onderling verbinding en vertrouwen op een dieper niveau. Met deze mensen kan ik aan de slag en op een diep(er) niveau transformatieprocessen dragen en faciliteren! – Patrick

Door stil te staan en te werken aan jezelf, kun je effectiever en krachtiger zijn in je werk. Het is heel bijzonder om dat stilstaan gezamenlijk te doen. Dat gevoel van verbinding geeft een enorme motivatie om door te gaan met het werken aan een duurzamere wereld. – Annemarie


Initiatiefnemers

Picture Christopher Baan – Chef Verbinding met Jezelf
Picture Frank Gorter – Chef Verbinding met de Natuur
PictureMartine Verweij – Chef Rode Draad (Verbinding Deel & Geheel)
Picture Nancy Wiltink – Chef Verbeeldingskracht (Verbinding Idee & Uitvoering)

Deelnemen? 

Wil je je verder verdiepen in het thema van dit weekend?
Lees dan:

(Samenvatting van) het boek “Het leven een spel” van Jan Paul van Soest en Erik van Praag
(Introductie in) het boek “Samenlevingen in balans” van Marja de Vries
Deze blog van chef rode draad, Martine Verweij: Klimaatverandering is ‘serious’ – toch werkt absolutisme averechts, waarom is dat?
How We Get Hooked and How We Get Unhooked, door Pema Chödrön

Gegevens

Begin:
juli 5, 2019@ 10:00
Einde:
juli 6, 2019@ 17:00
Kosten:
€175
Evenement Categorie:
Site:
www.kunstvanhetstilstaan.nl

Locatie

Landgoed Welna
Soerelseweg 11 A
Epe, 8162 PB
+ Google Maps