Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunst van het Stilstaan – verdiepingsdag – ‘What time is it?’

januari 12, 2020@ 10:00 - 17:00

€65

Beheers jij de Kunst van het Stilstaan?

‘De Kunst van het Stilstaan’ werd voor het eerst georganiseerd in 2015 door chef rode draad Martine Verweij (Green Bridges), chef verbeeldingskracht Nancy Wiltink (Tuin aan Zee), chef verbinding met jezelf Christopher Baan (Widening Circles, Reos Partners) en chef natuur Frank Gorter (ecopreneur en steward 2.0, Kantoorkaravaan, Sustainsville, Landgoed Welna).

De intentie van De Kunst van het Stilstaan is om een veilige plek te creëren voor mensen die zo’n groot verantwoordelijkheidsgevoel ervaren voor wat er in de wereld gaande is, dat ze zichzelf af en toe dreigen kwijt te raken. Binnen De Kunst van het Stilstaan kom je op plekken en vind je het moment om je eigen kompas te herijken en de verbinding met jezelf te herstellen, met anderen en met de natuur, om zo met hernieuwde energie je eigen missie te kunnen voortzetten.

De groep van 12 januari zal deels bestaan uit mensen die al eerder meededen aan een dag of weekend Kunst van het Stilstaan en uit mensen die voor het eerst aanhaken. Samen maken we er een verrijkende ervaring van, met onze eigen nieuwsgierigheid als leidraad.

Thema 12 januari – “What time is it?”

Eerst nog de aardappels schillen, een factuur betalen, die ene mail uitsturen. Het is tijd voor van alles, behalve voor deze uitnodiging. Ik vind er de rust niet voor.

Mijn agenda zit vol. Met 1000 dingen om te doen. De wereld moet gered worden. En ik heb geen tijd om stil te staan en het even niet te weten. Om te zoeken naar woorden. En contact te maken met een diepere laag. Geen tijd om op de dijk te zitten en de bruinvis te vragen waar hij nu eigenlijk gelukkig van wordt. Of nu eindelijk dat muurtje te schilderen, met die gekke vissen die ronddansen in mijn gedachten. Laat staan dat die blog er komt, over die krachtige opstelling op Springtij.

Bevroren in de tijd
Tijd. Soms lijk ik wel bevroren. Keer op keer maak ik hetzelfde mee. Als mijn geliefde zijn stem verheft naar niemand in het bijzonder, ben ik ineens dat meisje van 5 dat zich het liefst onder tafel terugtrekt. De tijd staat stil.

Voorbij tijd en ruimte
En dan is er ineens die zee van tijd. Een boswandeling met het goede gesprek. Een bijeenkomst waar ik vooral schitter door te zijn en de juiste vragen te stellen, waardoor de boel in beweging komt, zonder dat het moeite kost.

What time is it?
Tijd om elkaar te zien. En stil te staan.

Op 12 januari 2020 is er weer een verdiepingsdag van de Kunst van het Stilstaan. Thema van deze nieuwjaars-editie is: “What time is it?”

Ga je mee op onderzoek?

  • Hoe verhoudt jij je tot tijd? Is er altijd te weinig van? Of strekt de dag zich voor je gevoel juist voor je uit, als een zee vol mogelijkheden?
  • Wanneer lukt het jou om te doen wat jouw hart doet zingen – en alle besef van tijd te verliezen?
  • Wat triggert dat je juist bevriest in de tijd – en weer diezelfde les moet leren?
  • Hoe ga jij om met de urgentie van deze tijd? “Make haste slowly”. Makkelijker gezegd dan gedaan.

Een nieuw jaar – een nieuwe tijd. What time is it?

We ontmoeten elkaar om 10.00 uur, starten om 10.30 en het einde van het programma is om 17.00 uur, waarna we nog kunnen borrelen met elkaar.

We gaan aan de slag met diverse ervaringsgerichte werk- en dialoogvormen, waaronder een systemische oefening, waarbij je ervaart dat er verschillende manieren zijn om je te verbinden met jouw toekomst. Ook werken we met een verhaal, waarin de tijd met ons op de loop gaat. En verkennen we de omgeving, met een aantal vragen over de rol van tijd in de natuur.

Begeleiding is in handen van Martine Verweij (chef rode draad), Frank Gorter (chef verbinding met de natuur), Nancy Wiltink (chef verbeeldingskracht) en Christopher (chef persoonlijk leiderschap). Lees hier meer over wie zij zijn en wat hen drijft.

We vragen een bijdrage van 35 tot 65 euro (excl. BTW) voor het bijwonen van deze dag, afhankelijk van wat je je kunt veroorloven. De dag is inclusief lunch en versnaperingen en zal plaatsvinden midden in Amsterdam, op de magische plek van Nancy Wiltink van Tuin aan Zee. Op 5 minuten vanaf Amsterdam C.S. in een groene oase.

Ga je met ons mee op onderzoek uit, naar ‘de elder’ in jezelf? Schrijf je dan nu in!

 

Gegevens

Datum:
januari 12, 2020
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€65
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
http://www.kunstvanhetstilstaan.nl

Locatie

Vijverschie, Schipluiden
Schieweg 212
Schipluiden,
Bekijk de site van Locatie