Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kunst van het Stilstaan – verdiepingsdag – ‘Elderhood’

september 15@ 10:00 - 17:00

€65

De kunst van het stilstaanBeheers jij de Kunst van het Stilstaan?

‘De Kunst van het Stilstaan’ werd voor het eerst georganiseerd in 2015 door chef rode draad Martine Verweij (Green Bridges), chef verbeeldingskracht Nancy Wiltink (Tuin aan Zee), chef verbinding met jezelf Christopher Baan (Widening Circles, Reos Partners) en chef natuur Frank Gorter (ecopreneur en steward 2.0, Kantoorkaravaan, Sustainsville, Landgoed Welna).

De intentie van De Kunst van het Stilstaan is om een veilige plek te creëren voor mensen die zo’n groot verantwoordelijkheidsgevoel ervaren voor wat er in de wereld gaande is, dat ze zichzelf af en toe dreigen kwijt te raken. Binnen De Kunst van het Stilstaan kom je op plekken en vind je het moment om je eigen kompas te herijken en de verbinding met jezelf te herstellen, met anderen en met de natuur, om zo met hernieuwde energie je eigen missie te kunnen voortzetten.

De groep van 15 september zal deels bestaan uit mensen die al eerder meededen aan een dag of weekend Kunst van het Stilstaan en uit mensen die voor het eerst aanhaken. Samen maken we er een verrijkende ervaring van, met onze eigen nieuwsgierigheid als leidraad.

Thema 15 september – “The magic of elderhood”

De herfst is de tijd van rijping, van consolidatie. De natuur balt zich samen tot groeikracht in het zaad dat het volgende jaar weer opkomt. Dat vraagt een ordening van de chaos en loslaten wat niet nodig is. Op 15 september onderzoeken we samen wat het betekent om te rijpen. We staan stil bij de vraag hoe de ‘elder’ in ons zich ontwikkelt. En we verruimen daarbij het perspectief, door te onderzoeken op wiens schouders we staan. Kunnen we de ‘elder’ in onszelf herkennen en voeden? En de ‘elders’ die voor ons kwamen eren en datgene omarmen dat zij ons door willen geven?

In de westerse samenleving is het geen gemeengoed om bewust bezig te zijn met dat wat het proces van rijping ons brengt. Sterker nog, we vereren vooral het jong en onbevangen zijn. Ouder worden is maar lastig. Wat als we eens stil staan bij de kracht die gepaard gaat met ouder en rijper worden?

Zoals Douwe Draaisma het beschrijft:

Zie het leven als een riviertje. Als kind ren je langs het riviertje, of de stroom vooruit. Als volwassene heb je grote moeite de stroom bij te houden, maar je doet je best. Als oudere ga je in het gras zitten en zie je hoe het riviertje langs stroomt…

Herken je in jezelf dat je al vaker in het gras durft te zitten en ziet hoe de rivier langs stroomt? Kan je daarvan genieten?

We ontmoeten elkaar om 10.00 uur, starten om 10.30 en het einde van het programma is om 17.00 uur, waarna we nog kunnen borrelen met elkaar.

We gaan aan de slag met diverse ervaringsgerichte werk- en dialoogvormen, waaronder een systemisch ritueel dat je in contact brengt met je voorouders en de levensenergie die zij je kunnen doorgeven. Begeleiding is in handen van Martine Verweij (chef rode draad), Frank Gorter (chef verbinding met de natuur), Nancy Wiltink (chef verbeeldingskracht) en Christopher (chef persoonlijk leiderschap). Lees hier meer over wie zij zijn en wat hen drijft.

We vragen een bijdrage van 35 tot 65 euro (excl. BTW) voor het bijwonen van deze dag, afhankelijk van wat je je kunt veroorloven. De dag is inclusief lunch en versnaperingen en zal plaatsvinden midden in Amsterdam, op de magische plek van Nancy Wiltink van Tuin aan Zee. Op 5 minuten vanaf Amsterdam C.S. in een groene oase.

Ga je met ons mee op onderzoek uit, naar ‘de elder’ in jezelf? Schrijf je dan nu in!

De eerstvolgende Kunst van het Stilstaan dag, na deze dag, vindt plaats op 12 januari 2020. 

Share this with your friends

Gegevens

Datum:
september 15
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€65
Evenement Categorie:

Locatie

Tuin aan Zee
Buiksloterweg 9
Amsterdam, Nederland