Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leren van de Kogi: meesters in het systeemdenken

juli 22, 2015@ 18:00 - 22:00

10€

Green BridgesUrban Tribes en Transformation by Nature organiseren op 22 juli een film screening van de spraakmakende en veelgeprezen documentaire Aluna. Een documentaire gemaakt door de Britse filmmaker Alan Ereira, die een speciale uitnodiging ontving van de Kogi-elders in Noord-West Colombia, omdat zij een belangrijke boodschap hadden voor hun ‘jongere broer’, de Westerse mens. De broer die de verbinding met moeder aarde is kwijt geraakt en nu dreigt de aarde kapot te maken. De Kogi proberen ons via Alan Ereira, te helpen herinneren hoe op aarde alles, met alles samenwerkt.

De Kogi blijken meesters te zijn in het (eco)systeemdenken. Zo zeer zelfs, dat allerlei westerse wetenschappers er versteld van staan. In de Westerse wereld is veel kennis in lijn met wat de Kogi weten. De Kogi vertalen die kennis naar een diepe wijsheid over hoe de dingen werken en wat dat betekent voor hoe zij hun leven leiden.

Kom op 22 juli naar de Ceuvel en geniet van deze documentaire. Wij faciliteren na de vertoning van Aluna een diepe en speelse dialoog over het belang van systeemdenken en de uitdagingen die we daarbij tegenkomen in ons dagelijks leven.

HET PROGRAMMA

  • 18.00 – Eten bij Café de Ceuvel*. Laat even weten of je mee eet.
  • 19.30 – Inspirerende inleiding bij de documentaire Aluna, door Urban Tribes (Miranda Willems/ Elien van Riet), Transformation by nature (Jeroen Haverkorn van Rijsewijk) en Green Bridges (Martine Verweij)
  • 19.45 – Vertoning Aluna op de Workship
  • 21.15 – Dialoog over het belang van systeemdenken en de uitdagingen die we daarbij ondervinden
  • 22.00 – Drankjes bij Café de Ceuvel*

DATUM EN TIJD : )
22 juli, eten tussen 18.00 en 19.15, film & dialoog start om 19.30 (na een inleiding)

LOCATIE : )
de Workship, Café de Ceuvel,
Korte Papaverweg 2-6, Amsterdam

VOOR WIE : )
Systeemdenkers (in de dop), die hun systeembril willen aanscherpen. Mensen zoals jij, die wijzer willen worden.

KOSTEN : )
Kosten voor de film screening zijn 10 euro (ter plekke ‘cash’ te betalen). Daarmee financieren we de huur van de boot. Alle ‘winst’ storten wij op de rekening van de White Feather Foundation, die de film mede mogelijk heeft gemaakt en zich inzet voor ‘het behoud van leven’, o.a. door behoud van tribale wijsheid.

KOM JE OOK : )
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar verweij@greenbridges.nl via onderstaande button of door je aan te melden via Facebook (als je dit bericht daar hebt gevonden).

Gegevens

Datum:
juli 22, 2015
Tijd:
18:00 - 22:00
Kosten:
10€
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
http://eepurl.com/brsu-r

Locatie

Café de Ceuvel, de Workship
Korte Papaverweg 4-6
Amsterdam, Noord-Holland 1032KB Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie