Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Root To Rise – Full day exploration

november 9, 2019@ 09:30 - 17:00

€75
Root to Rise

We bevinden ons in tijden van individualisme en consumentisme, waarmee we niet alleen onszelf, maar vooral ook onze leefomgeving uitputten. We zien de grote consequenties zoals klimaatverandering, de extinctie crisis, ongelijkheid, racisme, burn-outs en een scheiding tussen natuur en onszelf.

Naast de noodzaak voor praktische veranderingen die we moeten toepassen om de gevaren van klimaatverandering en achteruitgang van de biodiversiteit te minimaliseren, moeten we ook tijd en ruimte investeren in een belangrijke oorzaak van de huidige problemen: (het gebrek aan) relatie. De relatie die we met onszelf hebben, met de medemens en met onze leefomgeving. Relatie tot ziel.

Een relatie hebben betekent dat je een interactie hebt, die gevormd wordt door de manier van delen en luisteren. In de westerse cultuur zijn we gewend vooral op een rationeel niveau te communiceren, met doorgaans meer spreken dan luisteren. Wij geloven dat we ons ook andere manieren van communiceren (weer) moeten aanleren. Manieren waarbij we bijvoorbeeld communiceren met de plek waar wij wonen, met onze ziel (van individueel tot collectief), met natuur. Als we goede relaties zouden hebben – een zorgvuldig afstemmingsproces met onszelf, de ander en natuur – dan zouden we in balans samen kunnen leven met al dat leeft.

Het belang van ‘goede relaties’

Makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat maakt een relatie goed? Als je al eens een lastige relatie hebt ervaren – met collega’s, een geliefde, ongewenste planten in de tuin of een mug in je slaapkamer – weet je dat goede relaties niet vanzelfsprekend zijn. Het vraagt onder andere een diep kennen van jezelf, fijngevoelige afstemming met de ander, de capaciteit om los te kunnen laten, en om samen te creëren.

9 november: werken aan jouw relationele capaciteiten

Onder leiding van een aantal vrouwen wiens (professionele) roeping draait om het zorgdragen voor het leven op Aarde en het herstellen van relaties – werk je op 9 november aan jouw relationele capaciteiten.

Met als centrale vraag: hoe sta ik in relatie tot het leven in mijzelf en om mij heen? En hoe kan deze altijd aanwezige verbondenheid gevoed worden, terwijl er ook zo veel pijnlijks voelbaar kan zijn in deze relaties en je hiervoor in actie aan het komen bent? Verlang je er bijvoorbeeld naar om eindelijk eens werkelijk contact te maken met de plek waar je woont? Je echt thuis te voelen en beter voor het land te kunnen zorgen? Kost je relatie met bijvoorbeeld je familie/collega/vriend vooral energie i.p.v dat je er ook energie van terugkrijgt? Ben je benieuwd wat zich opent voor communicatie als je contact maakt met de zee of een boom? Of met toekomstige generaties? Ziel?

De dag is zo vormgegeven dat jij ook je eigen vragen kunt onderzoeken. Er wordt gewerkt met allerlei bijzondere werkvormen en rituelen gericht op inter-zijn, die je ook in je eigen werkpraktijk en leven kan toepassen.

Programma
We zullen de ‘Spiral’ uit The Work That Reconnects doorlopen.

10:00
‘Gratitude’
Introductie
11:00
‘Honoring Our Pain’
Verbinden met ons lichaam en gevoelens
12:30
Lunch
13:30
‘Seeying With New Eyes’
– 4 parallelle workshops zie hieronder –
15:30
korte pauze
15:45
Gezamenlijk ritueel in de natuur
16:30
‘Going Forth’
Op weg naar concrete actie
17:00 einde

We zullen een ‘inspiratieplek’ inrichten voor de activiteiten die deelnemers ondernemen.
Neem dus vooral ook flyers mee van activiteiten die voor deze groep relevant kunnen zijn.

Er vinden diverse workshops plaats, waaronder een workshop Natuuropstellingen – van Lisette van der Wel en Martine Verweij.

– Natuuropstellingen –
Met Lisette van der Wel en Martine Verweij
Ergens diep in ons binnenste sluimert een oud verlangen naar verbinding met heel de levende wereld om ons heen. Er is een leegte, een gemis dat gevuld wil worden. Een zoektocht naar een nieuwe manier van inter-zijn met de natuur.
In deze workshop ontdek je via systemische oefeningen en natuuropstellingen wat je in de weg zit en wat bijdraagt aan een verbinding die jou en het geheel ten goede komt. Je doet de ervaring op dat planten, dieren, water en land geen passieve objecten zijn, maar actief reageren vanuit een eigen vorm van bewustzijn. Je beleeft hoe je de taal van de natuur (weer) kunt verstaan. Je krijgt meer helderheid over je eigen plek in het grote systeem van leven op Aarde.

Inschrijven kan via www.roottorise.nl

Gegevens

Datum:
november 9, 2019
Tijd:
09:30 - 17:00
Kosten:
€75
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://roottorise.nl/full-day-experience/

Locatie

Hoorneboeg
Hoorneboeg 5
Hilversum, 1213RE
Bekijk de site van Locatie