Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theory-U Clinic: systemisch werken en storytelling

februari 24, 2017@ 09:15 - 17:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on september 13, 2017 at 09:15

125€

Een begeleide afdaling naar de diepste lagen van een verstrikt systeem.

Eenmaal de bodem bereikt sta je stevig om te klimmen! 
Volgende editie: 13 september 2017

Nancy Wiltink van Tuin aan Zee en Martine Verweij van Green Bridges nodigen je uit voor een clinic Theorie-U: systemisch werken en story-telling.

De wereld verandert in hoog tempo en toch lijken wij in cirkeltjes rond te draaien. De toekomst is zich voor onze ogen aan het ontwikkelen, maar wij zijn verstrikt geraakt in onze eigen patronen.

In deze clinic, ontworpen met Theory-U als raamwerk, worden twee vakgebieden gecombineerd: systemisch werken en ‘storytelling’.

Met systemisch, fenomenologisch werk laat je het grote plaatje in een keer op je af komen om van daaruit meer grip op de werkelijkheid te krijgen. Welke dynamiek wordt zichtbaar? Wat wil in beweging komen? Je gaat op zoek naar patronen die op een dieper liggend niveau jouw huidige realiteit beïnvloeden. De onderstroom van de werkelijkheid.

Verhalenvertellers brengen een fictieve werkelijkheid in, met verrassende gelaagde patronen als onderdeel van een verhaal, en fungeren daarmee als spiegel van diepere systeemlagen die lastig zichtbaar worden.

In deze eendaagse Theory-U-clinic benutten wij de lichtheid en rijkheid van verhalen en de serieusheid en het minimalisme van systemisch werk.

Doe mee aan deze clinic als je nieuwsgierig bent naar de inzet van systemisch werken en narratieve benaderingen, in veranderprocessen binnen jouw eigen organisatie, of het werk dat je doet voor anderen.

Doe ook mee als je jezelf een dag gunt om eens stil te staan bij waar je mee bezig bent. Welke patronen ben je in verstrikt? Waar verlies je onnodig energie?

Gedurende de dag neem je jouw eigen situatie als uitgangspunt. Met systemisch werken en storytelling leggen we de wortels bloot van jouw systemische verstrikkingen.

Kom je deze diepere lagen onder ogen, dan kan een patroon een andere plek krijgen. Misschien lukt het wel het los te laten en verandert daarmee ook de fysieke realiteit?

Programma (bij benadering)

9.00 – 9.15 Inloop
9.30 – Check-in – kennismaking en inbreng casuïstiek
10.00 – Oefening: vier niveaus van luisteren
11.00 – Theoretisch kader
11.30 – Narratieve benadering vanuit bewustzijn van systemische principes

Lunchen en systemische natuurbeleving

13.30 – Het verhaal als spiegel
14.30 – Twee oefeningen: systemisch werken / narratieve benadering
17.30 – Afsluiting

DE BEGELEIDERS : )

NANCY WILTINK : )
Nancy Wiltink is verhalenverteller bij Tuin aan Zee, neerlandicus en dramaturg van origine. Nancy geeft les in het vertellen en maken van verhalen, en zet verhalen-vertel projecten op. Haar diepere interesse is echter om de kracht van verhalen in te zetten om beweging te realiseren richting een betere, ‘systemisch kloppende’ wereld. Martine Verweij en Nancy Wiltink werken vaker samen in langere Theory-U trajecten en gaven daarover eind 2015 een masterclass tijdens de expertsessie van het International Storytelling Festival.

MARTINE VERWEIJ : )
Martine Verweij van Green Bridges werkt in de praktijk aan complexe duurzaamheid uitdagingen vanuit de principes van het systeemdenken en de kracht van systemisch werken en wil haar enthousiasme over deze manier van werken op andere professionals overbrengen. “We zijn allemaal van nature systemisch intelligent – het is bijzonder en zeer behulpzaam om ons daar weer bewust van te worden”. Ze volgde diverse opleidingen op het gebied van systeemdenken en systeemverandering, waaronder bij het ISEE-systems instituut. Ook volgde ze meerdere intensieve opleidingen systemisch werken in organisaties aan het Bert Hellinger Instituut, te Groningen.

PRAKTISCHE ZAKEN : )

VOOR WIE : )
Iedereen met persoonlijke interesse en het lef zichzelf als onderzoeksobject te nemen. En ook mensen met beroepsmatige nieuwsgierigheid: organisatieontwikkelaars, managers, interne of externe change-agents, op zoek naar instrumenten om diepere systeemlagen zichtbaar te maken. Mensen die niet schromen zichzelf als casus in te zetten tijdens deze dag.

KOSTEN : )
Kosten voor deze clinic bedragen 125 euro, excl. BTW.

LOCATIE : )
Tuin aan Zee, Buiksloterweg 9, Amsterdam

REACTIES VAN DEELNEMERS EERDERE CLINICS : )

Mooie workshop, met diepe inzichten, veel transformatie. Een prachtige dag om bij te zijn en mee te maken. Smaakt zeker naar meer!

Het storytellen was nieuw voor mij. Vanuit het patroon het goed te willen doen, raakte ik verward in mijn eigen verhaal. Het was mooi om te ervaren dat daar ook de ruimte voor was, vanuit onvoorwaardelijkheid was er ruimte voor mijn verhaal, waardoor ik waardevolle feedback kreeg. Later zag ik in, dat het maar een verhaal is, dat ik zelf op deze manier in stand houd.

De vorm zorgde voor vertraging en heel veel ruimte, hierdoor was er een soort snelkookpan van inzichten. Martine en Nancy vulden elkaar hier heel mooi in aan.

Door heel ervaringsgericht te werk te gaan, het niet te theoretisch te maken hebben begeleiers vertrouwen gegeven wat er allemaal mogelijk is. Het laten voelen ipv uitleggen.

Ik heb Nancy en Martine als enorm gedreven en betrokken begeleiders leren kennen. Met een open vizier en een open hart leidden ze de groep daar naar waar die naar toe moest. en dan valt alles samen. Heel bijzonder.

Ik wilde uit de boeken en een praktische kijk op de U-theorie ervaren. Dat mijn casus vervolgens de volle aandacht zou krijgen en ook nog een opstelling maakte het een hele bijzondere, persoonlijke en emotionele ervaring. Ik heb nu de onderkant van de U een beetje ervaren en ben nu op zoek naar de weg omhoog in de tweede poot van de U.

AANMELDEN : )

Gegevens

Datum:
februari 24, 2017
Tijd:
09:15 - 17:30
Kosten:
125€
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Tuin aan Zee
Buiksloterweg 9
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps