Recent ben ik uit de kast gekomen. Na het boek ‘Sacred Contracts, van Carolyn Myss’ te hebben gelezen, kwam ik tot de conclusie dat een van de archetypes die ik met me meedraag, de kunstenaar is.

“The signature of artists is not in what they do, but in how intense their motivation is to manifest the extraordinary. Doing what you do in such a way that inspires others, also indicates the artist energy at work”. Carolyn Myss, the Sacred Contract

Van jongs af aan, heb ik het al leuk gevonden om groepen te inspireren, terwijl ik tegelijkertijd huiverig ben voor het effect van een spreker voor de groep. Ik houd er niet van om een setting te creëren met een alwetende verteller en een passief publiek.

Maar in de juiste setting, ben ik hier zeker te porren. Ik ben iemand die gemakkelijk een krachtig verhaal vertelt. Ik heb veel ideeën over de staat van de wereld en waar we naar toe bewegen – het bewijs van die ideeën lees je op mijn blog. Ook zet ik graag mensen aan het denken. Mijn ondertoon is enthousiasme en mijn signatuur is leergierigheid en kwetsbaarheid: ook ik hoop door mijn verhaal te vertellen meer te leren. Ik stel me daarom open op als ik een verhaal vertel, waardoor de verbinding ontstaat met mijn publiek.

Onderwerpen waar ik me in het verleden in heb vast gebeten en een krachtig verhaal over kon vertellen:

  • de innovatiekracht van nieuwe generaties
  • nieuwe business modellen onder invloed van sociale netwerken
  • radicale organisatievernieuwing/ sociale innovatie
  • maatschappelijk draagvlak voor de energietransitie
  • bottom-up verandering in de energiesector: een internationaal perspectief (Energy Borders)

Het onderwerp waar ik nu vooral mee bezig ben is het belang van ‘systeembewustzijn’ richting een duurzaam nu: we verloren ons zicht op het geheel én op de delen. De delen werden dominant. Dit maakt dat we de grote problemen van deze tijd nauwelijks aan kunnen.

Ik word graag uitgedaagd om een verhaal te houden over onze aangeboren systeem intuïtie, de manier waarop onze samenleving die systeem intuïtie aan alle kanten onderdrukt en het belang om onze aangeboren systeem intuïtie weer te ontdekken!

In het verleden heb ik keynotes verzorgd voor o.a. Cargill, Microsoft, DSM, het Haags Vrouwennetwerk, PWC en de Koninklijke Notariële Bond (KNB).