De wereld is een complex levend systeem – een web van leven – waar de mensheid een onderdeel van is. Het huidige tijdsgewricht kenmerkt zich door het ‘uit evenwicht’ zijn van dit systeem, met grote consequenties voor al het leven op aarde.

Volgens Joanna Macy – ecofilosoof, boeddhist en systeemdenker – zijn twee dingen van belang om in deze tijd het verschil te maken. De noodzakelijke systeemveranderingen richting een duurzaam nu kunnen we alleen op tijd en succesvol in gang zetten middels:

  1. Een diepe ‘understanding’ oftewel begrip, van de systemen waar we onderdeel vanuit maken en
  2. Een grote hoeveelheid ‘compassie’ om vervolgens met liefde onschadelijk te maken wat schade doet, alsmede te regenereren wat kan.

Green Bridges ondersteunt mensen en organisaties bij systeemveranderingen richting een duurzaam nu.

Daarbij ligt de focus niet op individuen die het verschil maken, maar op het vergroten van de capaciteit van systemen opdat deze in de gewenste richting evolueren.

Je kan het ook zien als het vergroten van onze collectieve intelligentie. En daarbij spelen markante en dappere individuen vaak weer wel een sleutelrol, omdat zij deze systemische intelligentie kunnen uitnodigen.

Deze site is opgezet als een ‘systems learning platform’ en gemaakt om te kunnen grasduinen. Delen is vermenigvuldigen. Alles op deze site is Creative Commons (CC). Verspreid, verrijk en verras de wereld met het materiaal dat je vindt en de inzichten die dit materiaal bij jou genereert.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe content en evenementen – schrijf je dan in voor de nieuwsbrief “Dancing with the System“.